top of page

Individuele begeleiding

"Tom is zo vaak boos, hij is een gevoelige jongen en komt vaak overprikkeld uit school. Wat kan hem helpen?"

Herken je dit? Je bent niet de enige. Veel ouders hebben op een bepaald moment vragen en zorgen over hun kind. Er is niet iets ernstigs aan de hand, maar je zou graag willen dan dingen wat soepeler zouden lopen, dat er minder heftige uitbarstingen zijn, dat je kind lekkerder in z'n vel zit en zich meer ontspannen voelt, met ook wat meer zelfvertrouwen. 
 

Laagdrempelig, positief, betrouwbaar
Om hulp vragen kan als ouder best lastig zijn. Daarom zit je misschien niet meteen te wachten op een grote organisatie, waarvan je niet precies weet wat je kan verwachten of wie je voor je krijgt. Bij Mind Nature ben je welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Kennismaking
Tijdens het kennismakingsgesprek kan je als ouders vertellen waar je tegen aan loopt of waar je je zorgen over maakt. Daarna kijken we samen wat past bij jullie kind en hoe ik jullie daarbij zou kunnen helpen. Soms is het ook fijn om als ouder zelf handvatten te krijgen, bijvoorbeeld: "Ik wil graag leren hoe ik beter om kan gaan met de boze buien van Tom". Ook hier is ruimte voor binnen de begeleiding. 

Plan
Op basis van het kennismakingsgesprek maken we een plan waar we aan gaan werken. Zo is het van beide kanten helder wat het doel van de begeleiding is. Een doel kan bijvoorbeeld zijn: "Tom kan beter met zijn emoties om gaan. Hij voelt aan wanneer hij van gespannen naar boos gaat en kiest dan iets wat hem helpt om rustiger te worden."

Begeleiding

De begeleiding zal vervolgens plaatsvinden op onze mooie locatie in de Hub in Haren. Een fijne, lichte ruimte, die knus en veilig aanvoelt. In de ruimte mag gerend worden, geknutseld, er zijn matjes en kussens om op te liggen en spelletjes om mee te spelen. Ik houd jullie op de hoogte van wat we hebben gedaan in de begeleiding. 

 

Evaluatie
We spreken van te voren af hoe lang we over de begeleiding gaan doen en evalueren minimaal een keer tussen door en vervolgens op het eind hoe het gaat. Als de doelen behaald zijn, dan ronden we de begeleiding af. 

bottom of page