top of page

Over Mind Nature

Mindfulness voor kinderen

Mind Nature is een plek waar kinderen handvatten aangereikt krijgen hoe ze om kunnen gaan met hun emoties, gedachten en prikkels. Op een speelse manier, met mindfulness, beweging, verhalen en spelletjes.

 

Mind Nature is een van de weinige plekken in Groningen waar mindfulness begeleiding aan kinderen wordt aangeboden. Mindfulness begeleiding biedt jouw kind de kans om op een laagdrempelig manier meer rust en zelfvertrouwen te ervaren. 

Typisch Mind Nature 
  1. Mindfulness is een natuurlijk onderdeel van de begeleiding aan ouders en kinderen
  2. Een plek dat niet doet aan lopende band werk, maar waar er tijd en aandacht is voor ieder kind.
  3. Waar humor, compassie en kwetsbaarheid belangrijke waarden zijn. 
RKeus_20170301_19143.jpg

Over mij

Yes, dit ben ik! Een super gepassioneerde orthopedagoog die werkt met mindfulness voor kinderen.  “Man, wat had ik dit graag als kind willen leren!”. Dit is de standaard reactie die ik krijg als ik anderen vertel hoe ik werk met kinderen. Ik kan het mij goed voorstellen. Dat had ik ook toen ik leerde wat ik nu weet.  

 

Al van jongs af aan was ik gevoelig. Ik werd gepest en vond het lastig voor mijzelf op te komen. Ik dacht dat het aan mij lag en dat ik iets verkeerds had gedaan. Die overtuiging heeft me altijd in de weg gezeten. Pas later, toen ik meerdere keren tegen mijzelf aanliep, begon ik te begrijpen welke overtuigingen ik over mij zelf had en hoe ik hier met behulp van mindfulness anders mee om kon gaan. Het heeft mijn wereld op z’n kop gezet en ik ben er een gelukkiger en zelfverzekerder mens van geworden.

 

Nog steeds loop ik, net als ieder mens, tegen uitdagingen aan die het leven met zich mee brengt. En ook hier ondersteunt mindfulness mij bij.  Ik gun alle kinderen handvatten hoe zij met zichzelf kunnen leren omgaan. Met hun gedachten, met hun gevoelens, met lastige gebeurtenissen. En dat is precies wat ik doe bij Mind Nature. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op! 

Opleiding en achtergrond

In 2011 heb ik mijn master orthopedagogiek behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens heb ik verschillende banen gehad als gedragswetenschapper en vele cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindfulness. In 2020 heb ik de opleiding tot mindfulness trainer voor kinderen afgerond aan de Academie voor Mindful Teaching. Verder school ik mij jaarlijks bij in evidence-based methoden voor behandeling en onderzoek, waaronder recentelijk Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en intelligentie onderzoek.  

Kijk voor meer informatie op LinkedIn

bottom of page