top of page

Mindfulness voor kinderen

Druk, moe, boos, bang... 
Veel kinderen klagen over een druk hoofd dat maar niet stil wil worden. Kinderen hebben daardoor moeite om in slaap te komen en zich te concentreren op school. Kinderen horen vaak ‘doe eens rustig!’ of ‘let eens op’, maar niemand vertelt ze hoe dat eigenlijk moet. Kinderen moeten op jonge leeftijd al veel ballen in de lucht houden. Ze worden soms overspoeld en kunnen dan in woede uitbarsten of krijgen lichamelijke klachten. 

Over de training

In deze training wordt de methode 'Aandacht werkt!' van Eline Snel gebruikt. Het is een evidence basedtraining, gebaseerd op de mindfulnesstraining voor volwassenen (MBSR) ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Inmiddels oefenen meer dan een miljoen kinderen wereldwijd met ‘Aandacht werkt’. Alleen daartoe gecertificeerde professionals mogen de training geven.
De training is opgedeeld in acht thema’s. Iedere week gaan we met een thema aan de slag door
ademhalingsoefeningen, verhalen, spelletjes, tekenen en yoga oefeningen. Bij de training hoort: 
  • Een individueel intakegesprek met ouder en kind
  • Het boek ‘Stilzitten als een kikker’ met oefeningen voor thuis
  • Wekelijkse oudermail met uitleg over de les en tips voor thuis
  • Wat drinken en wat lekkers na afloop van de les
  • Een telefonisch evaluatiegesprek na afloop
Kleine groepen
Bij Mind Nature werken we met kleine groepen met maximaal 6 kinderen. Kinderen worden ingedeeld op leeftijd. Zo is er een groep voor 6-8 jarigen en voor 9-12 jarigen. 
Praktisch 
Een training duurt 8 weken en duurt 45 minuten per les. 
Er vinden regelmatig nieuwe trainingsrondes plaats op onze locatie in Haren. Kijk voor actuele data op de Facebook pagina van Mind Nature.
Certificaat Marjolijn Rijskamp.jpg
Persoonlijke aandacht

Door de trainen in kleine groepen is er ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen van kinderen. Ouders krijgen elke week een update via de mail wat we hebben gedaan en tips om thuis te oefenen. Want net als het leren fietsen of rekenen, is het leren gebruiken van je pauzeknop ook iets waar je beter in wordt als je het oefent. 
 

Trainingsruimte Haren.JPG

"Bedankt voor de mooie positieve cursus" 

Moeder van 10-jarige dochter
bottom of page